flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічник судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду бере участь у круглому столі з питань захисту прав споживачів

17 березня 2016, 13:52

Сьогодні у Івано-Франківську відбувається  круглий стіл на тему: «Актуальні проблеми забезпечення прав споживачів у сучасних умовах». Захід організований Юридичним інститутом Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника спільно з громадською організацією «Знати право».

Перед  учасниками виступив помічник судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду Володимир Горблянський. Доповідач розповів про судову практику з питань захисту прав споживачів.

Серед учасників заходу – представники судів, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної санітарно-епідеміологічної служби, Прокуратури Івано-Франківської області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області та науковці.

Під час круглого столу присутні обговорять  доктринальні підходи до поняття споживчого договору, актуальні питання реформування підходів до забезпечення прав споживачів у контексті національного та міжнародного законодавства, проблеми захисту від порушення прав споживачів транспортних послуг  та проблемні питання захисту прав споживачів готельних послуг в адміністративному порядку.

Захід приурочений Всесвітньому дню захисту прав споживачів, який відзначають 15 березня.