flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбувся День відчинених дверей

14 квітня 2016, 17:19

Сьогодні у Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбувся День відчинених дверей. У заході взяли участь студенти четвертого курсу філософського факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та викладач університету, кандидат психологічних наук Надія Куравська. Розпочалась зустріч з екскурсії приміщенням суду, яку провели помічник заступника голови суду Людмила Надрага та прес-секретар суду Надія Бойко.

Студенти ознайомилися з порядком пропуску до приміщення суду та правилами перебування в установі. Далі екскурсія продовжилася у відділі документального забезпечення – канцелярії суду. Заступник начальника відділу Аліна Савчин розповіла гостям про  особливості реєстрації позовних заяв, заяв, клопотань та інших документів, що здійснюється відділом, а також про порядок ведення архіву суду.

Далі юні відвідувачі завітали у відділ кадрової роботи та інформаційного забезпечення. Заступник начальника відділу Марія Ломей розповіла студентам про особливості прийому на державну службу, порядок призначення на посаду судді та підвищення кваліфікації, а також про структуру апарату Івано-Франківського окружного адміністративного суду.

Окрім того, консультант відділу аналітично-статистичної та кодифікаційної роботи Людмила Бачинська ознайомила гостей з роботою відділу та бібліотекою суду.

Особливе зацікавлення викликала у студентів зала судового засідання, обладнана режимом відеоконференцзв’язку та сама процедура проведення судового розгляду у дистанційний спосіб.

Після екскурсії візитери побували на демонстраційному судовому засіданні, підготовленому працівниками суду разом із суддею Олександром Чуприною. Після засідання студенти поспілкувалися із суддею, який розповів про особливості розгляду адміністративних спорів та охоче відповів на всі питання відвідувачів.

В межах Дня відчинених дверей відбулась зустріч студентів з керівництвом суду – головою суду Андрієм Могилою та керівником апарату суду Ельвірою Гурковою. Під час зустрічі голова суду розповів про юрисдикцію Івано-Франківського окружного суду, підвідомчість спорів, а також відповів на запитання щодо організації роботи суду. За його словами, такі заходи сприяють підвищенню загального рівня правової культури студентів, а також вдосконаленню системи правової освіти населення, формування у суспільстві поваги до права та закону. Голова підкреслив важливість спрямованості роботи Івано-Франківського окружного адміністративного суду на побудову правового діалогу з громадськістю, задля покращення доступу до правосуддя та вдосконалення ефективності роботи суду.

На завершення для учасників заходу була проведена вікторина з врученням сувенірів на згадку про відвідини суду.