flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь у обговоренні реформи адміністративної юстиції

14 червня 2016, 09:03

13 червня у Львові відбувся круглий стіл щодо реформування адміністративної юстиції в Україні. Захід, організований у межах  проекту «Підтримка розвитку адміністративної юстиції», за сприяння Вищого адміністративного суду України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

В експертному обговоренні реформування адміністративного судочинства взяв участь голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила, який ділився власними міркуваннями з колегами із окружних та апеляційних адміністративних судів Львова, Вінниці та Житомира.

Програма круглого столу складалась з трьох сесій. Під час першої сесії відбулось обговорення законодавства про внесення змін до Конституції України щодо запровадження незалежної адміністративної юстиції. Доповідачем виступив Микола Козюбра, завідувач кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук Національного університету «Києво-Могилянської академії». Вчений розповів про місце адміністративних судів в системі судоустрою України, перспективи розвитку в контексті законопроекту про внесення змін до Основного Закону країни.

Під час другої сесії заступник голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович спільно з заступником голови Львівського апеляційного адміністративного суду Олегом Заверухою представили власне бачення перспектив та наслідків внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України і їхній вплив на підвищення ефективності здійснення правосуддя.

Фінальна сесія охопила ще одне актуальне для служителів Феміди питання – вимоги до судді адміністративного суду та його статусу у світлі проведення первинного кваліфікаційного оцінювання, з метою прийняття рішень щодо можливості здійснення ним правосуддя.