flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді підвищили кваліфікацію щодо розгляду земельних спорів

20 червня 2016, 10:35

17 червня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провело тренінг на тему: “Розгляд земельних спорів у адміністративних судах” в межах підготовки суддів окружних адміністративних судів, обраних на посаду судді безстроково. Відвідали захід судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду Оксана Лучко та Віктор Гундяк.

Відкриваючи тренінг, суддя Вищого адміністративного суду України Любов Гончар наголосила на актуальності теми заходу та побажала учасникам плідної праці.

Провели навчання суддя Вищого адміністративного суду України Любов Гончар, суддя Рівненського окружного адміністративного суду Андрій Сало, начальник юридичного відділу Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Василь Собко.

Під час тренінгу судді розглянули  питання визначення юрисдикції адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, пов’язаних із земельними відносинами, особливості розгляду спорів, що виникають у сфері містобудування та архітектурної діяльності, спорів із приводу ведення Державного земельного кадастру та реєстрації прав на землю та вирішення адміністративними судами спорів у сфері охорони земель.

Окрім того, слухачі виконували завдання у малих групах. По завершенню тренінгу відбулось анкетне оцінювання суддів.