flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду взяв участь в обговоренні старту нового українсько-канадського проекту підтримки судової реформи

08 липня 2016, 11:31

Вчора в Івано-Франківському міському суді відбулося обговорення початку нового спільного українсько-канадського проекту підтримки судової реформи. Узустрічі взяли участь голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила та представники Івано-Франківського міського суду,  Апеляційного суду Івано-Франківської області, Господарського суду Івано-Франківської області та міністерства уповноваженого з питань федеральних суддів Канади.

Основною метою проекту є ефективне сприяння незалежності судів для відновлення довіри громадськості до судової влади. Виконавцем проекту є Національний суддівський інститут Канади.

Новий проект розрахований на 5 років і надаватиме підтримку у трьох напрямках:

-         Підтримка голів судів у питаннях незалежного та відповідального керівництва. До співпраці буде залучено Верховний Суд України.

-         Підтримка для сприяння прозорості та об’єктивності в контексті відбору, призначення, професійної дисципліни та кар’єрного росту суддів. Цей проект буде забезпечувати підтримку розвитку органів суддівського самоврядування та стосуватиметься Вищої ради юстиції України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Ради суддів України.

-         Забезпечення підтримки з питань, пов’язаних з ефективним адмініструванням судів та відправленням правосуддя.

Якщо участь попередньому проекті, із досудового врегулювання спорів, брали лише пілотні суди, то тепер канадські партнери планують працювати з пілотними регіонами, серед них також Івано-Франківська область.

Вже з осені 2016 року для представників українських судів планується провести ряд тренінгів, семінарів та круглих столів. На цих заходах кандські партнери ділитимуться досвідом зі своїми українськими колегами щодо ефективного судового адміністрування, співпраці з громадськістю та ЗМІ тощо.