flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікації в судовій системі

09 листопада 2016, 14:43

      У рамках реалізації Проекту підтримки судової реформи в Україні, що здійснюється за підтримки Національного суддівського інституту Канади та Офісу Уповноваженого з федеральних суддівських справ Канади, на базі Івано-Франківського міського суду відбувся семінар «Комунікації в судовій системі». 

Участь у семінарі взяли представники канадської делегації: Майкл МакДональд - Голова Вищого суду провінції Нова Шотландія, Дені Жак - суддя Вищого суду провінції Квебек, Мері Моро - суддя Суду Королівської лави (Вищого суду) провінції Альберта, Професор Пітер Соломон - науковий експерт університет Торонто, Дженніфер Стеірс - Директор з питань комунікацій, Офіс забезпечення судової влади провінції Нова Шотландія, Олег Шаков - Директор Управління міжнародних програм, Офіс Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади, Ігор Осика - менеджер Проекту підтримки судової реформи (SJRP) та експерт українських судових інституцій: Михайло Буроменський - доктор юридичних наук, член Конституційної комісії, Директор Інституту прикладних гуманітарних досліджень.
Відвідали даний захід також голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук та голова Івано-Франківської міської ради Руслан Марцінків.
Участь в семінарі взяли представники судів Прикарпаття. Івано-Франківський окружний адміністративний суд на заході представили голова суду Андрій Могила та суддя-спікер Сергій Остап’юк. 
 
Під час зустрічі канадські судді звернули увагу на те, що судові процеси в Канаді відкриті для громадськості і можуть повністю висвітлюватись ЗМІ, адже в Канаді високо цінується відкритість судової системи.
Учасники проекту поділилися своїм баченням щодо налагодження  діалогу з судами, висвітлили ключові аспекти, які необхідно врахувати судам і суддям при розробці та впровадженні комунікаційних стратегій, беручи до уваги сучасну політичну і соціальну ситуацію в країні, зокрема потреби/вимоги та очікування української громадськості та інших зацікавлених сторін.
З метою ідентифікації найкращих існуючих практик та напрямків для покращення, обговорено проблеми внутрішньої комунікації (між організаціями та в межах однієї організації) та зовнішньої комунікації з громадськістю.
Захід проходив три дні, починаючи 7 листопада 2016 року, протягом яких учасники провели спілкування: із суддями, із місцевими юристами, журналістами та громадськими активістами Прикарпаття.
За підсумками зустрічі, з урахуванням пропозицій, командою Проекту будуть розробленні плани заходів з покращення стосунків судів із засобами масової інформації, державними установами, адвокатами та громадськістю, які в подальшому будуть реалізовуватися у пілотних судах.