flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Івано-Франківського окружного адміністративного суду завітали майбутні юристи

16 березня 2017, 17:13

      Сьогодні, 16 березня 2017 року, Івано-Франківський окружний адміністративний суд відвідали студенти правничого напрямку Івано-Франківського Університету права ім.Короля Данила Галицького.

Розпочалася зустріч із екскурсії приміщенням суду за участі керівника апарату суду Ельвіри Гуркової, помічників суддів Володимира Горблянського та Людмили Надраги. Студентів ознайомлено із порядком пропуску осіб до приміщення суду, обмеження щодо такого, а також  правила перебування в установі.

Далі студенти мали можливість ознайомитися із роботою відділу документального забезпечення-канцелярія. Начальник відділу Любов Козоріз ознайомила гостей із основними функціями та завданнями очолюваного відділу, головні спеціалісти відділу Вікторія Боднар, Людмила Тимчук, Тетяна Івасишин та Руслана Підгурська зосередили увагу на  роботі автоматизованої системи діловодства, реєстрації позовних заяв, порядку направлення справ до судів апеляційної та касаційної інстанцій, порядку ведення архіву, тощо.

Про роботу відділу управління персоналом та інформаційного забезпечення розповіла в.о. начальника відділу Марія Ломей, розповівши гостям про кадрове забезпечення суду, особливості прийому на державну службу, порядок призначення на посаду судді та організацію підвищення кваліфікації судів та працівників апарату.

Студенти також відвідали відділ аналітично-статистичної та кодифікаційної роботи. Начальник відділу Василина Гложик ознайомила присутніх з основними аспектами ведення судової статистики в суді, інформаційно-технічним забезпеченням суду, суддів та працівників апарату, комплектуванням, обробкою бібліотечних фондів.

Зацікавлення викликала у студентів зала судового засідання, обладнана режимом відеоконференцзв’язку та сама процедура проведення судового розгляду у дистанційний спосіб.

В межах Дня відчинених дверей, відбулася зустріч студентів із головою суду Андрієм Могилою.

Під час зустрічі голова суду розповів про юрисдикцію Івано-Франківського окружного адміністративного суду, підвідомчість спорів, а також відповів на запитання щодо організації роботи суду. Голова суду звернув увагу на високі вимоги до рівня знань та морально-особистих характеристик тих молодих людей, які у найближчому майбутньому планують працювати у судовій гілці влади.

За його словами, ми цінуємо ініціативність молодих юристів та прагнення до пізнання нового, такі заходи сприяють підвищенню загального рівня правової культури студентів. Голова підкреслив, що суд завжди відкритий до молоді, а тому допомагає зрозуміти суть суддівської професії, що можливо вплине на вибір їх професійного шляху. 

Після екскурсії студенти побували на демонстраційному судовому засіданні, яке провів суддя  Олександр Чуприна за участі працівників апарату Володимира Горблянського, Вадима Монастирецького, Миколи Гоца, Миколи Візінського, Тараса Лавриновича, та Івана Драгомирецького.

Після засідання студенти мали можливість поспілкуватися із суддею, який охоче відповів на всі питання відвідувачів.

На завершення підведено підсумки заходу із  врученням сувенірів на згадку про відвідини суду.