flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Синергія судів та ЗМІ

23 травня 2017, 16:48

     Проведено перший загальнонаціональний форум «Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього». У заході взяли участь судді, науковці, представники медіа спільноти, судової влади та самоврядування, громадські діячі та інші учасники. За результатами форуму прийнято рішення щодо створення всеукраїнського Комітету «Суди та ЗМІ». Комітет розробить правила взаємодії між судами та медіа, та проводитиме зустрічі на постійній основі для ефективного вирішення проблем та вдосконалення системи взаємодії судової влади із засобами масової інформації.

     Форум відбувся 22 травня 2017 року в Києві за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України.

     Прийнято Резолюцію «Правова держава – спільна справа та відповідальність». Учасники форуму висловили необхідність об’єднання зусиль суддівського та журналістського середовищ для забезпечення своєчасного повного та об’єктивного задоволення громадського інтересу у суспільно важливій інформації, налагодження конструктивного діалогу та взаємодії.  На підставі Резолюції судді та журналісти докладатимуть усіх зусиль для здійснення належної координації їх дій, спрямованих на досягнення встановленої мети.