flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд України залишив в силі рішення Ради щодо тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя

16 серпня 2017, 16:07

Постановою Верховного Суду України від 1 серпня 2017 року відмовлено у задоволенні заяви Пригунової А.Б. про перегляд постанови Вищого адміністративного суду України від 25 травня 2017 року з підстав, передбачених пунктом 4 частини першої статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України. Рішення Вищої ради правосуддя «Про задоволення клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді господарського суду міста Києва Пригунової А.Б. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності»  № 471/0/15-17 від 9 березня 2017 року залишено в силі.

Нагадаємо, що 9 березня 2017 року Вища рада правосуддя прийняла рішення № 471/0/15-17 «Про задоволення клопотання заступника Генерального прокурора Столярчука Ю.В. про тимчасове відсторонення судді господарського суду міста Києва Пригунової А.Б. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності».

Пригунова А.Б. оскаржила вказане рішення до Вищого адміністративного суду України. Постановою Вищого адміністративного суду України від 25 травня 2017 року у задоволенні адміністративного позову Пригунової А.Б. до Вищої ради правосуддя, третя особа – Генеральна прокуратура України, про визнання незаконним та скасування рішення відмовлено.

 

Управління інформації

та забезпечення комунікаційної діяльності

 

Повернутися до переліку розділу