flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Віктор Гундяк взяв участь у семінарі TAIEX з питань захисту біженців

19 грудня 2017, 16:02

7-8 грудня у м. Києві спільно з Вищим адміністративним судом України в рамках інструмента технічної допомоги та обміну інформацією Європейської комісії TAIEX відбувся семінар TAIEX на тему «Роль суддів у справах щодо надання притулку». Метою такого заходу був обмін досвідом держав-членів Європейського Союзу та України в застосуванні міжнародних і європейських стандартів розгляду спеціалізованими судами міграційних справ і справ, пов’язаних із наданням притулку.
Експерти з Греції, Португалії, Румунії, Словакії, Словаччини, Швеції розповіли учасниками семінару-суддям Вищого адміністративного суду України, апеляційних адміністративних і окружних адміністративних судів про практику Європейського суду з прав людини,у справах пов’язаних із наданням притулку, про інституційну побудову та дорожні карти судів держав-членів ЄС з розгляду справ, пов’язаних із наданням притулку, про стандарти поводження з неповнолітніми без супроводу та вразливими категоріями шукачів притулку та про імплементацію практики Європейського суду з прав людини на національному рівні.