flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обмін досвідом українських суддів з колегами адміністративних судів Німеччини щодо здійснення адміністративного судочинства

04 грудня 2017, 15:56

   Голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила у складі делегації суддів адміністративних судів України з прийняв участь у 13-му німецько-українському колоквіумі з питань адміністративного процесуального права, який проходив в м. Кобленц  землі Рейнланд-Пфальц ФРН з 26 листопада по 02 грудня 2017 року.
   Під час роботи колоквіуму відбулися робочі зустрічі делегації українських суддів з Президентом Конституційної судової палати та Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц доктором Ларсом Брокером, в яких взяли участь старший менеджер проектів Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва -IRZ- Вольфрам Гертіг, Віце-президент Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц пані Дагмар Вюнш та суддя цього суду доктор Андреас Хаммер.
   Під час візиту делегація суддів адміністративних судів України відвідала приміщенням Нового Центру юстиції в м. Кобленц, ознайомилася з роботою канцелярії Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц, організацією роботи та порядком розподілу справ в суді, організацією роботи архіву суду, з сучасною комунікаційною технікою в адміністративному судочинстві, яка застосовується Вищим адміністративним судом землі Рейнланд-Пфальц.
   Темами обговорення під час колоквіуму були: забезпечення незалежності суддів ФРН; роль органів суддівського самоврядування та керівництва судів у забезпеченні належної роботи суддів з огляду на гарантії незалежності  судді при здійсненні правосуддя, підвищення авторитету суду та довіри; принципи німецького адміністративного судочинства, повноваження судів адміністративних судів Німеччини; особливості проходження справ по інстанціям та процедура судового захисту в німецькому адміністративному процесі за допомогою засобів правового оскарження; правове регулювання законодавством Німеччини права на мирні зібрання, практичні ситуації з цього питання та можливі правові варіанти їх вирішення, виходячи з особливостей їх правового регулювання законодавством України та Німеччини.  
   Окрім того делегація суддів адміністративних судів України була присутня в усному розгляді справи 2-им Сенатом Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц щодо службової оцінки чиновників, а також справи 11-им Сенатом Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц (справа щодо дисциплінарного права чиновників).
   Делегацією було також відвідано Ландтаг (Парламент) землі Рейнланд-Пфальц, яку привітав Президент Ландтагу Гендрік Герінг.