flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджений рішенням міської ради Детальний план території не може суперечити Генеральному плану міста – ІФОАС

27 червня 2018, 09:42

Івано-Франківським окружним адміністративним судом 23 травня 2018 року визнано протиправним та скасовано рішення Івано-Франківської міської ради, яким затверджено детальний план території для багатоквартирної житлової забудови на вул. Довгій, 16, 18, 18а/2 в м. Івано-Франківську.
      Вирішивши публічно-правовий спір суд вказав, що Генеральний план міста Івано-Франківська стосується інтересів усіх членів територіальної громади міста Івано-Франківська, а оскільки рішенням міської ради фактично був змінений Генеральний план міста Івано-Франківська в частині території на земельній ділянці в межах вулиць Довга, Чиста, Каховська в м.Івано-Франківську, то таке рішення є протиправним та таким, що порушує права позивача, квартира якого знаходиться в одному із будинків, на місці яких детальним планом території запроектована багатоквартирна забудова, замість фактично наявних та відображених генпланом житлових будинків. 
      Генеральний план населеного пункту розробляється та затверджується в інтересах відповідної територіальної громади з урахуванням державних, громадських та приватних інтересів, зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п'ять років. 
       Детальний план у межах населеного пункту уточнює положення генерального плану населеного пункту та визначає планувальну організацію і розвиток частини території. 
        За висновком суду, Івано-Франківська міська рада не мала законних підстав для затвердження Детального плану території на вул. Довгій, 16, 18, 18а/2 в м. Івано-Франківську для багатоквартирної житлової забудови, яка не передбачена Генеральним планом, а розроблення такого Детального плану не може переслідувати мети зміни цільового призначення цієї території.

З рішенням суду можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74715848