flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Франківську відкрили спільну виставку митців Прикарпаття та Донеччини

18 березня 2015, 11:18

 

Опубліковано: 17.03.2015 18:53
В Івано-Франківському краєзнавчому музеї в рамках проекту «У нас єдина доля – ім’я їй Україна» відкрилась спільна виставка художніх творів митців Прикарпаття та Донеччини.
Метою виставки є підтримка художників зі сходу України, які в силу теперішніх подій змушені перебувати далеко від свого дому, не схиливши своїх голів перед труднощами і агресором, продовжують творити, передає Фіртка.
На виставці представлено понад 80 художніх полотен від натюрмортів до пейзажів.
Співорганізатор виставки, директор Івано-Франківського краєзнавчого музею Ярослав Штиркало зазначив, що такий спільний проект місцевих художників з митцями Донеччини сприяє єдності українців.
Ініціатор заходу художник Петро Грицюк розповів, що жодних вимог до учасників чи до робіт не було, враховувалось тільки бажання взяти участь у виставці.
Художниця з міста Торез Донецької області Ольга Грушко привезла на виставку 28 робіт, в основному це графіка та акварель.
«Зараз тут представлена маленька частина моїх робіт, це те, що вдалось вивезти в клітчастій сумці, в основному малі роботи, а великі залишились в Донецьку, де ми часто проводили художні виставки, зауважу, що всі вони проходили української мовою.- розповідає Ольга Грушко. - Ця виставка є потрібною для нас, адже особливо зараз нам треба пильнувати свої традиції, бо те, що роками напрацьовано є тією основою на якій тримається все. А коли людина втрачає цю основу, тоді вона стає такою, якою легко маніпулювати».
На виставці також проводився збір коштів на потреби української армії благодійною організацією «Благодійний фонд «Майбутнє Прикарпаття».