flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський окружний адміністративний суд завершив розгляд справи щодо зупинення будівництва на Мазепи, 144

24 березня 2016, 15:16
 

Івано-Франківським окружним адміністративним судом вирішено спір між Івано-Франківською обласною  організацією товариства сприяння обороні Україні та Державною архітектурно-будівельною інспекцією України (далі - ДАБІ),  третя  особа  - Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області.

Предметом судового розгляду стали вимоги про скасування припису ДАБІ про зупинення будівельних робіт та визнання дій державного органу протиправними.

За наслідками розгляду даної справи, судом у судовому засіданні 23 березня 2016 року оголошено вступну та резолютивну частини постанови суду в цій справі, якою припис Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції  в Івано-Франківській області від 22.01.2016 року  про зупинення  підготовчих та будівельних робіт, які не відповідають  законодавству, будівельним нормам, державним стандартам і правилам, архітектурним вимогам, затвердженим проектним  рішенням, технічним умовам та іншим нормативно-правовим  актам, виконуються без повідомлення, реєстрації декларації про початок їх виконання або без отримання дозволу на виконання будівельних робіт скасовано. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Постанова суду в повному обсязі із зазначенням встановлених обставин, із посиланням на докази, а також мотивів, з яких суд виходив при її прийнятті і положень закону, яким керувався, буде виготовлена 28.03.2016 року та невідкладно направлена учасникам спору, а також до Єдиного державного реєстру судових рішень, де буде доступна для загального ознайомлення.

Одночасно, звертаємо увагу, що суд розглядає адміністративні справи не інакше як за позовною заявою, і не може виходити за межі позовних вимог, а оскільки питання наявності чи відсутності законних підстав для ведення будівництва не складали предмет позову, то вони судом  не вирішувалися. Також дозвільні документи, на підставі яких здійснюється будівництво, судом не оцінювалися, а правова оцінка правомірності забудови судом не надавалася, оскільки виходить за межі даного позову.

Предмет розгляду у даній адміністративній справі складали виключно вимоги про правомірність винесення припису за наслідками вчиненого недопуску представників контролюючого органу до проведення перевірки та дії працівників ДАБІ з приводу його винесення.