flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Івано-Франківський окружний адміністративний суд налагоджує співпрацю з громадськістю

20 квітня 2016, 08:26

18 квітня 2016 року у Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбулася фокус-групова дискусія, в якій взяли участь голова суду Андрій Могила, судді - Остап Тимощук, Сергій Остап'юк, Петро Грицюк, Олександр Чуприна, керівник апарату суду Ельвіра Гуркова, заступник керівника парату суду Іван Тимчук та працівники апарату - Ірина Букатюк, Володимир Горблянський, Аліна Савчин та Надія Бойко.Захід, організований МГЦ "Еталон", в межах проекту «Громадський моніторинг судів західних областей України – ключ до підвищення ефективності роботи судів та зміцнення довіри до суду», що впроваджувався за сприяння Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги та підтримки проекту  Агенства США з міжнародного розвитку USAID «Справедливе правосуддя».

Під час зустрічі було обговорено стан впровадження Івано-Франківським окружним адміністративним судом рекомендацій щодо поліпшення організації діяльності. Відповідні рекомендації були підготовлені внаслідок узагальнення даних опитування відвідувачів суду за методикою карток громадянського звітування (КГЗ).

За словами представника МГЦ «Еталон» Івана Ватутіна, Івано-Франківський окружний адміністративний суд є зразковим судом стосовно впровадження рекомендацій проекту, а також налагодження взаємодії з представниками громадськості та підтримки різноманітних ініціатив, спрямованих на підвищення якості судових послуг.

У свою чергу голова суду Андрій Могила підкреслив важливість залучення НГО до процесу моніторингу діяльності судів, а також звернув увагу на те, що суд, незважаючи на певні фінансові та технічні обмеження, здійснює пошук шляхів для реалізації конструктивних пропозицій щодо покращення роботи установи.

Крім того, учасники дискусії висловили побажання щодо широкого поширення результатів досліджень серед громадськості, задля формування у суспільстві об’єктивної думки про роботу суду.