flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України відвідав Івано-Франківщину

22 квітня 2016, 17:25

21 квітня 2016 року до Івано-Франківщини з робочим візитом завітав Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк. В межах поїздки відбулась зустріч з головами судів та керівниками апарату судів області. Учасники заходу заслухали звіти голів судів обласного рівня, а також начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області щодо підсумків діяльності в 2015 році.

Перед присутніми виступив голова Івано-Франківського окружного адміністративного суду Андрій Могила. Доповідач звернув увагу на стан здійснення судочинства судом у 2015 році та основні показники роботи суду. Зокрема, у 2015-му порівняно з 2014-м роком зросли кількість надходження справ та матеріалів, а також рівень навантаження на працюючих суддів. Попри це показник розглянутих справ та матеріалів зріс на 10%, що свідчить про підвищення ефективності роботи суду. Крім того, голова відзначив поліпшення інформаційної діяльності суду, а також розвиток взаємодії зі ЗМІ та громадськістю через відкриття Інтернет-приймальні, організацію фокус-групових дискусій, проведення прес-конференції, укладення угоди про співпрацю з всеукраїнською ініціативою «Відкритий суд» та започаткування проведення Днів відчинених дверей.

В свою чергу Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк розповів про виконання бюджету судової системи за 2015 рік, а також висловив міркування щодо прогнозу задоволення потреб судів за рахунок надходжень від судового збору у поточному році.

Особливу увагу очільник ДСА України звернув на виплату суддівської винагороди та оплату праці працівників апарату судів. Зокрема він повідомив, що Верховною Радою України прийнято Закон України "Про державну службу", яким з першого травня 2016 року буде скасовано норму частини першої статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" стосовно матеріального забезпечення працівників судової системи, проте Державна судова адміністрація України вживатиме заходів аби недопустити погіршення матеріального становища тих, хто працює в судах.

За словами Зеновія Холоднюка, бюджет на 2016 рік дозволить значно поліпшити матеріально-технічне забезпечення судів. Планується заміна звукозаписувальних пристроїв, встановлення систем відеоконференцзв’язку в залах судових засідань, проведення капітальних ремонтів приміщень судів.

В межах робочої поїздки Голова Державної судової адміністрації України відвідав Івано-Франківський окружний адміністративний суд. Після екскурсії будівлею відбулася зустріч з суддями та працівниками апарату суду, в ході якої посадовець запевнив колектив установи у сприянні щодо врегулювання питання забезпечення приміщенням.

22 квітня Зеновій Холоднюк разом з керівниками апарату судів області взяв участь у семінарі: «Актуальні проблеми судового адміністрування». Захід організований громадською організацією «Спільнота судових інновацій». Від Івано-Франківського окружного адміністративного суду участь у обговоренні взяли -  заступник керівника апарату суду Іван Тимчук та прес-секретар суду Надія Бойко.

Присутні проаналізували методи оцінки якості роботи судів за допомогою систем опитування, а також шляхи вдосконалення організації роботи суду та залучення працівників судів до впровадження інноваційних ідей.