flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про хід розгляду справи № 300/1211/21

27 жовтня 2021, 15:35

В Івано-Франківському окружному адміністративному суді перебуває справа за позовом Долинської міської ради. Відповідачі – Кабінет Міністрів України, Міністерство освіти і науки України та Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

Долинська міська рада вважає протиправною бездіяльність відповідачів щодо формування та розподілу освітньої субвенції для Долинської територіальної громади на 2021 рік та просить зобов’язати Кабінет Міністрів України та Міністерство освіти і науки України сформувати обсяг освітньої субвенції з дотриманням вимог Бюджетного кодексу України та постанови Кабінету Міністрів України № 1088 від 27 грудня 2017 (в редакції постанови № 114 від 19 лютого 2020) і подати до Верховної Ради України проект Закону України про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», яким передбачити обсяг освітньої субвенції для Долинської територіальної громади  на 2021 рік в розмірі 189662,0 тис. грн.

Інформуємо про хід та результати судових засідань:

  • 7 вересня на судове засідання з’явилися представники Долинської міської ради, Кабінету Міністрів України та Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Суд заслухав пояснення представників сторін та дійшов висновку оголосити перерву в засіданні для надання можливості представникам позивача подати письмові пояснення, в який зазначити в чому полягають позовні вимоги до кожного з відповідачів у справі. Також запропоновано позивачу та відповідачу - Івано-Франківській обласній державній адміністрації, надати додаткові докази, на які посилалися їх представники в судовому засіданні під час надання суду вступних пояснень.

Позивачем на виконання вимог суду 13 вересня надано письмову заяву з поясненнями щодо змісту позовних вимог до кожного з відповідачів та копії письмових доказів (звітів форми ЗНЗ-1 на 134 арк).

Відповідачем - Івано-Франківською обласною державною адміністрацією на виконання вимог суду 21 вересня подано суду копії письмових доказів (листів, протоколів в підтвердження вчинення дій в бюджетному процесі при підготовці проекту Державного бюджету на 2021 рік, всього 11 арк.). 

  • 21 вересня суд досліджував письмові докази у справі та дійшов висновку витребувати в Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України додаткові письмові пояснення та докази щодо дотримання процедури під час бюджетного процесу, про що постановлено письмову ухвалу.

Для виконання ухвали суду про витребування доказів від 21 вересня судом оголошено перерву до 18 жовтня.

Також 21.09.2021 судом задоволено клопотання представника Міністерства освіти і науки України, яке надійшло на адресу суду до судового засідання, та надано можливість брати участь в наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції для забезпечення рівного права всіх сторін на участь в судовому засіданні, про що постановлено письмову ухвалу.

Міністерство освіти і науки України виконало ухвалу суду: 15.10.2021 до суду надійшли додаткові письмові пояснення від 08.10.2021 та письмові докази (листи, висновки, бюджетні запити, розрахунки, - в підтвердження вчинення дій в бюджетному процесі при підготовці проекту Державного бюджету на 2021 рік, всього на 116 арк.)

Кабінет Міністрів України витребуваних доказів суду не надав.

  • В судовому засіданні 18 жовтня представником Кабінету Міністрів України подано клопотання про продовження строку на виконання ухвали суду від 21 вересня. Суд дійшов висновку про його задоволення, з метою забезпечення повного виконання ухвали суду від 21 вересня 2021, в зв’язку з чим оголошено перерву до 2 листопада. Судом роз’яснено представникам сторін про те, що в разі повторного неподання відповідачем витребуваних письмових пояснень та доказів, справа буде розглянута на підставі наявних матеріалів.

За подальшим перебігом подій у справі можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на офіційному вебсайті адмінсуду: https://court.gov.ua/fair/sud0970