flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За рішенням суду з агрофірми стягнуть майже 49 тис грн податкового боргу

10 листопада 2021, 08:45

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Головного управління ДПС у Запорізькій області до сільськогосподарського приватного підприємства агрофірми про стягнення податкового боргу у розмірі майже 49 тисяч гривень.

Як підтверджується у матеріалах справи, відповідач не сплатив в дохід місцевого бюджету Дмитрівської сільської ради Запорізької області орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності за період жовтня-грудня 2020 року та нараховану пеню.

«Агрофірма  подала до Головного управління ДПС у Запорізькій області податкову декларацію з плати за землю за 2020 рік. Таким чином, податкове зобов’язання відповідача є узгодженим з моменту подання цієї декларації», - пояснюється у рішенні суду.  

Відповідач частково сплатив орендну плату за землю за 2020 рік у сумі понад 160 тисяч гривень.

«Непогашеним у строки, визначені Податковим кодексом, залишається борг 46 387 грн. Крім того, позивачем нараховано відповідачу пеню за несвоєчасну сплату у  сумі 2 000 грн.  Підстав для звільнення відповідача від сплати заборгованості судом не встановлено. Доказів сплати податкового боргу відповідач суду не представив, чим фактично не заперечив наявність заборгованості, яка є предметом спору у даній справі», - зазначається у висновках рішення суду.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.