flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканці Болехова у суді довели, що громадські слухання були проведені з порушеннями: їх рішення скасовано

12 липня 2022, 09:00

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов до Болехівської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення.

Позивачі у справі – двоє мешканців м. Болехів.

Суд встановив, що відповідачем як замовником не забезпечено проведення громадських слухань під час розроблення детального плану території для встановлення модульної громадської вбиральні на площі Івана Франка у м. Болехові.

У рішенні суду зазначається:

 «Відповідачем не дотримано вимог щодо змісту повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної  документації. Через це фактично обмежено право громадськості на участь, розроблення та подання пропозицій по вищезазначеному проекту. Як наслідок, через недостатнє інформування громадськості, участь в громадських слуханнях 30 вересня 2021 року взяло 15 чоловік, з них 4-депутати Болехівської міської ради».

У рішенні суду також повідомляється, що у протоколі громадських слухань не надано відомостей про реєстрацію учасників.

«Аудіо- та/або відеофіксація перебігу громадських слухань не проводилась. На порядок денний було винесено чотири питання. Однак, протокол не містить ні відомостей про голосування всіх учасників, ні результату громадських слухань», - зазначається у рішенні.

Окрім того, суд вказує на той факт, що Болехівська міська рада здійснила порушення, оскільки не повідомила через засоби масової інформації про поштову адресу та електронну адресу для подання письмових пропозицій громадськості.

Рішення суду набрало законної сили.