flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав Департамент соцполітики повторно розглянути заяву іванофранківця, якому відмовили у видачі посвідчення члена сім`ї загиблого

14 липня 2022, 08:35

Івано-Франківський окружний адміністративний суд зобов`язав Департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради повторно розглянути звернення про встановлення статусу члена сім’ї загиблого інваліда війни.

Іванофранківець, який є позивачем у справі, просив суд зобов’язати відповідача присвоїти йому такий статус.

Івано-Франківський адмінсуд встановив, що оскаржувана відмова, яка була прийнята Департаментом,  не є чіткою та зрозумілою:

«Комісією відповідача не встановлено наявність чи відсутність причинного зв`язку смерті сина позивача із захворюванням, яке пов`язане з виконанням обов`язків військової служби».

Втім, у рішенні суду також зазначається:

«Завданням адміністративного суду є контроль за легітимністю прийняття рішення суб’єктом владних повноважень. В той же час, суд не може підміняти повноваження комісії Департаменту. Процедура встановлення вказаного статусу позивачу є дискреційним повноваженням, яка проводиться відповідно до визначених законом етапів та встановленню певних обставин».

Рішення суду набрало законної сили.