flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив позов податкової про стягнення майже 3 мільйони гривень з Косівської райради

21 січня 2022, 13:50

Івано-Франківський окружний адміністративний суд задовольнив позов Головного управління ДПС в Івано-Франківській області до Косівської районної ради про стягнення боргу в сумі 2 мільйони 783 тисячі гривень.

Як повідомляється у матеріалах справи, Косівська райрада є засновником підприємства «Райагроліс», яке є боржником.

«Контролюючий орган має обов’язок на звернення із позовною заявою до органу місцевого самоврядування, в управлінні якого перебуває таке комунальне підприємство або його майно. Стягнення податкового боргу з такого органу виникає виключно у разі відсутності у боржника власного майна, яке може бути внесено в податкову заставу. Або після продажу внесеного в податкову заставу майна підприємства і лише за умови недостатності суми отриманих коштів для погашення податкового боргу», - зазначається у рішенні суду.

У рішенні також повідомляється, що податковою службою були запропоновані механізми погашення податкового боргу: затвердження плану досудової санації,   ліквідація такого платника податків та призначення ліквідаційної комісії, порушення провадження у справі про банкрутство. Втім будь-якої відповіді щодо погашення  боргу Косівською районною радою не було надано.

«Жодних  доказів сплати суми податкового боргу до суду не надано. Разом із тим, наявність у Косівського РП «Райагроліс» боргу за узгодженими податковими зобов`язаннями підтверджено матеріалами справи в їх сукупності», - зазначається у рішенні.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.