flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для потреб ЗСУ: суд визнав законним вилучення автомобіля у ТзОВ, власником якого є громадянин рф

27 липня 2022, 13:57

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю кінцевим бенефеціарним власником якого є громадянин рф.

Позивач просив суд зобов’язати відповідача, яким є Івано-Франківський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, повернути йому транспортний засіб.

Втім, суд постановив:

«Позивач обґрунтовує свої позовні вимоги з позиції відчуження спірного транспортного засобу. Проте в матеріалах справи наявні докази не відчуження транспортного засобу, а вилучення його на момент дії воєнного стану.

Процедура повністю дотримана. Зокрема частковий наряд підписаний головою Івано-Франківської районної державної адміністрації та скріплений печаткою, після отримання автомобіля сторонами підписаний акт приймання-передачі транспортних засобів і техніки від 24.03.2022 та внесений у список відібраних машин для військової частини».

Таким чином, судом встановлено, що відповідач правомірно здійснив вилучення транспортного засобу з подальшим його поверненням під час демобілізації та компенсації шкоди, завданої транспортним засобам і техніці внаслідок їх залучення під час мобілізації.

«Доказів примусового відчуження транспортного засобу суду не надано», - зазначається у рішенні.

Рішення суду набрало законної сили.