flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У суді відбулась зустріч із студентами-правниками

22 листопада 2017, 17:10

Івано-Франківський окружний адміністративний суд знову приймав гостей. Сьогодні ними були студенти-правники ІІІ курсу Івано-Франківського університету ім. Короля Данила. Співробітники суду влаштували гостям екскурсію та розповіли про особливості роботи  кожного із відділів установи. Розпочалась зустріч із привітального слова керівника апарату суду Е.Гуркової. Зокрема, вона зазначила, що ця практика є хорошою можливістю детально познайомити майбутніх юристів з роботою органу судової влади. Далі, начальник відділу документального забезпечення - канцелярії ознайомила студентів із системою автоматизованого діловодства суду.Л.Козоріз  розповіла слухачам, що система забезпечує повний обіг документів, які надходять в установу, а також таких, які в ній створюються.Про особливості роботи відділу управління персоналом, студентам розповіла в.о. начальника відділу М. Ломей. Особливу зацікавленість у слухачів викликала розповідь про те, як проводиться конкурс на зайняття посад державної служби та як влаштуватися на роботу помічника судді.Майбутні юристи також  дізналися про роль статистики та аналітики в суді. Студенти  запитали  про  роботу  інформаційно-правової системи «Ліга», з нею їх наглядно ознайомила начальник відділу В. Гложик, попередньо розказавши про функції відділу. Помічник судді В.Горблянський провів студентів до залу судового засідання, який обладнаний системою відеоконференцзв’язку та розповів про особливості розгляду справ в такому режимі.

Наостанок  майбутні юристи  поспілкувалися із головою суду А.Могилою, який розповів студентам на які адміністративні справи розповсюджується юрисдикція Івано-Франківського окружного адміністративного суду , а також про ті резонансні адміністративні справи, які суд розглядав і розглядає.  

       

Загалом зустріч пройшла цікаво, у форматі відкритого діалогу, в якому кожен із бажаючих  поставив  свої запитання та отримав  відповідь.