flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведено підсумки роботи Івано-Франківського окружного адміністративного суду у 2019 році

19 лютого 2020, 08:45

 

18 лютого 2020 року в Івано-Франківському окружному адміністративному суді відбулися збори суддів на яких заслухано звіти керівництва суду за підсумками діяльності упродовж 2019 року.

Участь у зборах суддів взяв голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Заверуха Олег Богданович.

За підсумками діяльності суду упродовж 2019 року прозвітували голова суду, його заступник та керівник апарату суду.

Голова суду Могила Андрій Богданович у своїй доповіді зосередився на основних показниках роботи суду, стан та якість здійснення судочинства упродовж 2019 року, зокрема щодо судового навантаження, кількості розглянутих адміністративних справ та матеріалів у порівнянні з надходженнями та залишками на кінець року. А також проінформував  про реалізацію затвердженої концепції щодо діяльності суду в звітному періоді, яка слугує необхідним елементом при наданні судово-адміністративних послуг.

                                

Заступник голови суду Тимощук Остап Любомирович у своєму звіті окрім доповіді щодо виконання ним адміністративних повноважень, зупинився на аналізі підстав скасування та зміни судових рішень судами апеляційної та касаційної інстанцій, що були характерними в 2019 році. Окрім того, приділив увагу питанню дотримання строків розгляду справ суддями.

                                

У свою чергу, керівник апарату суду Гуркова Ельвіра Володимирівна повідомила про стан організації роботи апарату суду та матеріально-технічне забезпечення у 2019 році.

                               

Голова Восьмого ААС Заверуха Олег Богданович, відзначив позитивні аспекти в діяльності Івано-Франківського окружного адміністративного суду. Наголосив на необхідності дотримання процесуального законодавства, строків розгляду справ і захисту прав людини,  враховувати судову практику Верховного Суду та Великої Палати Верховного Суду. Зазначив, що аналіз результатів роботи і визначення векторів подальшого розвитку – запорука ефективного здійснення судочинства.